Een voormalige telefooncentrale

Dit imposante pand ademt geschiedenis en heeft een oppervlakte van maar liefst 23.000m². Eens huisvestte het ruim twee verdiepingen vol computers die de telefoonverbindingen in Zuidoost-Brabant onderhielden, maar nu is het tijd voor een spectaculaire transformatie.

Bron: Eindhoven in Beeld

Microlab x
De Stadstuin
= Microstad

De succesvolle werkplekconcepten Microlab en De Stadstuin sloegen hun handen ineen en ontwikkelden voor ons pand een vernieuwend concept. Microstad is een plek waar gekke dingen mogen gebeuren. Een broedplaats voor creativiteit, een smeltkroes van talent en een bron van inspiratie. Hier draait het om vrijheid, contrasten en ruwe randjes die elkaar versterken. Een plek waar ervaring en deelname centraal staan. Iedereen is welkom, zolang je niet bang bent om uitgedaagd te worden. Hier ontstaan bijzondere ontmoetingen en samenwerkingen.

W.I.P.

Het ontwerp van het pand wordt grondig aangepakt. Microstad wordt transparanter en toegankelijker gemaakt, zowel binnen als buiten. Het is een plek waar pioniers, ondernemers, studenten, creatieven en de inwoners van Eindhoven samenkomen om te werken, te ontmoeten en te experimenteren. Microstad is straks dé plek waar tech, kennis en creativiteit hand in hand gaan.

De realisatie van Microstad vergt creativiteit en expertise. Het jonge, ambitieuze team van Microstad, Microlab en De Stadstuin werkt onder andere samen met Architektenburo Marcel van Dijk, Van Helmond architecten en BAN Bouw Nuenen om het pand om te vormen tot een sprankelende en open omgeving. Technische uitdagingen worden overwonnen en het gesloten karakter van het gebouw wordt doorbroken. Veiligheid en functionaliteit worden gecombineerd met esthetiek en toegankelijkheid.

Onze community

Bij Microstad staat het opbouwen en onderhouden van een bloeiende community centraal. We begrijpen dat een sterke gemeenschap van onschatbare waarde is. Daarom zetten we ons in om een warme, inclusieve en inspirerende omgeving te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, verbinden en ondersteunen.

Hier kun je werken, ontspannen, netwerken, genieten van evenementen en deelnemen aan een inspirerend programma. Microstad biedt talloze mogelijkheden en is een aanvulling op het weefsel van de stad. Dus voor wie droomt van een plek waar grenzen worden verlegd, waar innovatie en samenwerking centraal staan en waar creativiteit vrij kan gedijen, is Microstad de juiste bestemming.

Grijp deze kans, ga mee op avontuur en ontdek de kracht van Microstad, de stad-binnen-een-stad waar de toekomst wordt geschreven.

Nieuwsgierig
geworden?

We zijn voortdurend in beweging, daarom is de enige manier om Microstad echt te begrijpen, door het te zien. We bieden je graag een kop koffie en een persoonlijke rondleiding aan!

Arrow